در خانواده معاصر ایرانی، روند ازدواج در سال ۹۴ نسبت به سال قبل ۶٫۵ درصد کاهش داشته و همچنین روند تشکیل انچه «خانوادههای تکنفره» نامیده شده نسبت به گذشته با افزایش روبرو بودهاست.از سال ۹۰ تا ۹۳ با کاهش آمار ازدواج در کشور مواجه بودیم؛ بطوریکه در سال گذشته حدود ۷۲۴ هزار ازدواج ثبت شد که نسبت به سال قبل، ۶٫۵ درصد کاهش داشتهاست. پدیدهای نوظهور در خانوادهها در حال شکلگیری است، «خانواده تکنفره در حال افزایش است، به طوری که آمار این خانوادهها از ۵٫۲ درصد در سال ۸۵ به ۷٫۱ درصد در آخرین سرشماری رسیدهاست.
۱۲ درصد خانواده «زن سرپرست» در ایران، در این نوع از خانوادهها نیز به دلیل فوت، طلاق، از کارافتادگی و یا ترک خانه مرد، زن به تنهایی مجبور به اداره زندگی است.
آمارهای طلاق و ازدواج باعث شده که نوعشناسی خانوادهها بروز پیدا کند که به تبع آن خانوادههای تکوالد، تک نفره و زن سرپرست افزایش یافتهاست.
«مسائل جنسی، اقتصادی و مداخلات دیگران» از مهمترین دلایل طلاق زوجهای جوان در ایران است.آمار کل طلاق در ایران ۸.۷ درصد افزایش یافته و به طور متوسط هر ساعت در ایران ۱۸ زوج طلاق میگیرند.
توسط دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال ایران، در سال ۹۰ از هر هزار ایرانی ۱, ۹ تن طلاق گرفتند و ایران در نرخ ازدواج مقام دوم منطقه را دارا بود.
در میان کشورهای جهان، فرانسه با شاخص ۵۳,۳ بیشترین آمار طلاق در دنیا را داراست و به طور متوسط از هر دو ازدواج در فرانسه یک ازدواج به طلاق میانجامد.